Back

Phoenix Contact

Bilgi Almak İçin : +90 222 236 15 00 – [email protected]

Genel Merkezi Almanya’da bulunan Phoenix Contact, 1923 yılında kurulmuştur. Türkiye dahil olmak üzere 12 ülkede üretim yapan Phoenix Contact; klemens, aşırı gerilim koruma, elektronik muhafazalar, izleme, yazılım, koruma cihazları özelinde üretim yapmaktadır. Phoenix Contact ürünleri Kıraç Elektrik kalitesi ile satılmaktadır. Phoenix Contact ürünleri hakkında bilgi ve satın alma için bizimle iletişime geçiniz

Phoenix Contact’ın ürün gamında bulunan ray klemensler; bağlantı tipine göre; vidalı, yaylı, push-in, pabuç bağlantılı ve hızlı bağlantılı klemensler olarak sını andırılabilir. Bilindiği gibi uygulamada klemenslerle birlikte köprüler, etiketler, test soketleri vb. çok sayıda aksesuar kullanılması da gerekmektedir. Phoenix Contact’ın UT, ST, PT, RT ve QT adlı klemens serileri aynı aksesuarları kullanacak şekilde tasarlanmıştır. Tasarımındaki detaylar işçilik sürelerinizi kısaltarak işinize maksimum fayda sağlar.

CLIPLINE COMPLETE olarak adlandırılan bu sistem; işçilik, satınalma, depolama ve lojistik maliyetlerinizi azaltır ve müşterilerinizin farklı beklentilerine esnek şekilde cevap verebilmenizi sağlar.

Geçmeli Köprüleme Sistemi
CLIPLINE COMPLETE sisteminde geçmeli köprüler kullanılır. Bu sayede tüm potansiyel dağıtım işlerini çok kısa sürede gerçekleştirmek mümkündür. Köprülerin 2’den 50’ye kadar çeşitli kutup sayılarında çeşitleri ve muhtelif renkleri mevcuttur.
Sistemdeki tüm klemenslerin iki köprüleme kanalı vardır. Bu sayede iki farklı potansiyel, köprülerle dağıtılabilir. Köprüleme kanalları tüm klemens tiplerinde aynı hat üzerinde yer aldığı için farklı bağlantı tipinde ürünler kombine edilebilir. Ayrıca; yüksek kesitli klemenslerle düşük kesitli klemensleri köprülemek de mümkündür.

Fiş-Soketli Bağlantı Çözümleri
COMBI ş-soket sistemi uygulamanızı hızlı ve modüler şekilde oluşturmanızı sağlar.
COMBI konnektörler; ray klemenslerde olduğu gibi vidalı, yaylı, push-in ve hızlı bağlantılı olarak mevcuttur. 1.5 mm2, 2.5 mm2, 4 mm2 ve 6 mm2 ‘lik ürünlerden oluşan ürün gamı, hem sinyal hem de güç kablajının bu ürünlerle yapılabilmesini sağlar. Sistem en zor vibrasyon gerekliliklerini karşılamaktadır. Hem klemens hem şler dokunma emniyetlidir. Kilit mekanizmasından ekranlı kablolar için toprak bağlantısına varan kapsamlı bir aksesuar gamı mevcuttur.

Çok Fonksiyonlu Ayırma Bölgesi
CLIPLINE COMPLETE sistemindeki tüm ayırma bölgeli (…TG) klemenslerin ayırma bölgeleri aynı yapıdadır. Buraya takılan aksesuara bağlı olarak klemenslere çeşitli işlevler kazandırmak mümkündür.
Ayırma şleri devreyi kesmek için kullanılır.
Sigorta şleri devreyi sigorta üzerinden bağlamak için tasarlanmıştır.
Patentli komponent şleri ile direnç, diyot gibi komponentleri hızlı, polarite hatası yapmadan ve lehimleme ihtiyacı olmaksızın devreye dahil etmek mümkündür.

Geniş Yüzeyli Etiketler
CLIPLINE complete sistemindeki tüm klemenslerin geniş bir etiketleme yüzeyi vardır. Bu, düzgün kablolamanın ön şartı olup test ve bakım işlerinde takibi kolaylaştırır. Klemens grup etiketlemesi için ürünler de mevcuttur.

Test Aksesuarları
CLIPLINE complete sisteminde kapsamlı test aksesuarları bulunur. Tüm test şleri köprüleme kanalına takılabilir. İstenirse modüler test şleri kullanılarak çok sayıda test şinin bir arada kullanıldığı karmaşık test işlemleri de gerçekleştirilebilir.

UT Serisi Vidalı Klemensler
UT vidalı klemensler en zor gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Vidalar, Phoenix Contact’ın geliştirdiği patentli bir vida kilitleme tekniği olan “Reakdyn Prensibi” sayesinde gevşemez.”

PT Serisi Push-in Bağlantılı Klemensler
Phoenix Contact’ın PT
serisi klemensleri, kabloların alet kullanmadan klemense takılabilmesi için geliştirilmiştir. Özel yay pro li en düşük kesitteki iletkenlerin bile kolay ve hızlı şekilde klemense takılabilmesini sağlar. PT serisinde kabloyu sökmek için yay açma butonu kullanılır.
Bu sayede gerilim altındaki parçalarla doğrudan temas önlenir.

ST Serisi Yaylı Klemensler
Kablonun yay baskısı ile sabitlendiği bu klemenslerde kontak kuvveti kullanıcıdan bağımsızdır. Bağlantı PT klemenslerde olduğu gibi üstten yapıldığı için panolarda yer kazandırır.

RT Serisi Pabuç Bağlantılı Klemensler
RT pabuç bağlantılı klemensler kablo pabucu bağlantısına uygundur. Benzer ürünlerden farklı olarak geçmeli köprüleme sistemi sayesinde kolayca köprülenebilirler.

QT Serisi Hızlı Bağlantılı Klemensler
QT serisi hızlı klemenslerde bağlantı yapmak için kablonun ucunu açmaya bile gerek yoktur. Klemensin içerisine entegre bıçak, kablonun izolasyonunu sıyırarak bağlantıyı sağlar. Sadece sinyal kablajı için uygundur.

 

UT serisi, geçmeli köprüleriyle köprülemede kolaylık sağlar ve zaman kazandırır. Patentli tasarımı sayesinde vidaların gevşemesi önlenmiştir.

Geçmeli köprüler potansiyel dağıtımının hızlı şekilde yapılmasını sağlar.
İndirici köprüler farklı nominal kesite sahip klemenslerin bağlantısını sağlar.
50 kutuplu köprüler 50’ye kadar klemensin tek aşamada köprülenmesini sağlar.
İki farklı potansiyel, klemens dizisi boyunca paralel olarak taşınabilir.
Çift katlı klemenslerde kat eksenlerinin kayık olması, tüm bağlantılar yapılmış haldeyken alt kata erişimi kolaylaştırır.
UT 4-HESI ayırma kollu sigortalı klemens, komşu geçiş klemensleriyle köprülenebilir. Sigorta yuvasının her iki yanında test noktaları mevcuttur.
Geçiş klemensleri ile aynı şekildeki topraklama klemensleri DIN rayına kolayca takılarak toprak teması sağlanır

UT SERİSİ TEK GİRİŞ – TEK ÇIKIŞLI VİDALI KLEMENSLER
VİDALI YÜKSEK AKIM KLEMENSLERİ
VİDALI YÜKSEK AKIM TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ
UT SERİSİ ÇOK KATLI VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ TEK GİRİŞ ÇİFT ÇIKIŞLI VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ VİDALI TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ
UT SERİSİ AYIRMA KOLLU SİGORTALI VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ DİYOTLU VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ VİDALI BIÇAKLI AYIRMA KLEMENSLERİ VE FONKSİYONEL KLEMENSLER

 

UT SERİSİ VİDALI ÖLÇME-AYIRMA KLEMENSLERİ
UT SERİSİ AKSESUAR SEÇİM TABLOSU
UK SERİSİ TEK GİRİŞ – TEK ÇIKIŞ VİDALI KLEMENSLER
UK SERİSİ TEK GİRİŞ – ÇİFT ÇIKIŞLI VİDALI KLEMENSLER
UK SERİSİ ÇİFT KATLI VİDALI KLEMENSLER
UK SERİSİ ÜÇ KATLI VİDALI KLEMENSLER VE MOTOR KLEMENSLER
UK SERİSİ VİDALI TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ
UK – UT MUADİL TABLOSU
UK SERİSİ SİGORTALI VİDALI KLEMENSLER
UK SERİSİ VİDALI ÇOK İŞLEVLİ KLEMENSLER VE FİŞLERİ

UK SERİSİ VİDALI AYIRMA KLEMENSLERİ (BIÇAKLI)
UK SERİSİ VİDALI ÖLÇME – AYIRMA KLEMENSLERİ (SÜRGÜLÜ)
UK SERİSİ AKSESUAR SEÇİM TABLOSU
VİDALI MİNİ KLEMENSLER
YÜKSEK ORTAM SICAKLIKLARI İÇİN VİDALI SERAMİK KLEMENSLER
VİDALI TERMOKUPL KLEMENSLERİ
TB SERiSi SiGORTALI VİDALI KLEMENSLER
HAVADA BAĞLANTI iÇiN FİŞ SOKETLİ KLEMENSLER
COMBICON FİŞ BAĞLANTILI VİDALI KLEMENSLER

ST yaylı klemenslerin en önemli özellikleri yer kazandıran tasarımları ve kolay kullanım- Bağlantının üstten yapılıyor olması kablo kanalları larıdır. arasında fazladan boşluk bırakma gereğini ortadan kaldırır.

– İndirici köprü farklı kesitteki klemenslerin köprülenmesini sağlar. Güç blokları indirici köprüyle hızlı şekilde düzenlenebilir, ör: ST 10 yaylı klemensi ST 2,5 veya ST 4 ile köprülenebilir.
– Çift köprüleme kanalı sayesinde her sayıda klemens iki kutuplu köprüler kullanılarak birbirine bağlanabilir. 2-50 kut. köprüler 50’ye kadar klemensin tek aşamada köprülenmesini sağlar.
– Komşu olmayan klemensler standart köprünün kutup bacakları kırılarak köprülenebilir. Bu şekilde iki farklı potansiyel, klemens dizisi boyunca paralel olarak taşınabilir. Kontak noktaları işaretlenerek belirgin hale getirilebilir.
– Kompakt yapısı ve kablonun üst taraftan bağlanabilmesi ST yaylı klemensleri yer ihtiyacı olan uygulamalar için ideal yapar.
– Ayırma plakaları klemens pro linden dışarıya taşar. Hem görsel hem elektriksel ayrım sağlarlar.
– Ölçme iletkenleri icin 2.3 mm. test şi mevcuttur. Tüm ölçme ve test işlemleri. 4 mm test şleri için test adaptörleri ve modüler test şleri kullanılarak kısa sürede yapılabilir.

UT SERİSİ TEK GİRİŞ – TEK ÇIKIŞLI VİDALI KLEMENSLER
VİDALI YÜKSEK AKIM KLEMENSLERİ
VİDALI YÜKSEK AKIM TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ

UT SERİSİ ÇOK KATLI VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ TEK GİRİŞ ÇİFT ÇIKIŞLI VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ VİDALI TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ

UT SERİSİ AYIRMA KOLLU SİGORTALI VİDALI KLEMENSLER

UT SERİSİ DİYOTLU VİDALI KLEMENSLER
UT SERİSİ VİDALI BIÇAKLI AYIRMA KLEMENSLERİ VE FONKSİYONEL KLEMENSLER

Push-in bağlantı teknolojisi PT serisi, tek telli ve yüksüklü çok telli kabloların aletsiz bağlantısı için geliştirilmiştir. Yüksüksüz çok telli kabloları da butonu ha fçe iterek hızlı ve kolay şekilde takabilirsiniz
PT klemenslerde kabloyu takmak için gerekli kuvvet son derece azdır. Bu sayede kablolar daha kolay ve hızlı takılır, montaj süreleri kısalır
Kabloyu çıkartmak için turuncu butonu sert herhangi bir cisimle itmek yeterlidir. Özel bir alet kullanımına gerek yoktur
Bağlantı noktasının yanındaki açma butonu sayesinde bağlantılar yanınızdaki herhangi bir sivri uçlu cisimle kolayca açılabilir. Tornavidanız yoksa bir tükenmez kalem kullanın!
Açma butonu sayesinde gerilim altındaki parçalarla doğrudan temas etme riski yoktur. Ayrıca kablonun takılabileceği tek bir nokta olduğundan kullanıcı hataları önlenir
Ayırma plakaları klemens pro linden dışarıya taşar. Hem görsel hem elektriksel ayrım sağlarlar
Tüm PT klemenslerin üzerinde köprüleme kanalı dolu olsa bile ölçüm alabilmeniz için birer test noktası bulunmaktadır
Geçmeli köprülerle onlarca klemensi saniyeler içinde köprüleyebilirsiniz. Patentli köprü tasarımı sayesinde köprü montajı da kablo montajı kadar kolaydır.
Köprülerin bacaklarını keserek atlamalar yapabilir, kalan bacakları köprünün üst kısmındaki işaretleme kanalında işaretleyebilirsiniz. Çift köprüleme kanalı sayesinde farklı potansiyeller paralel olarak taşınabilir
İndirici köprüler kullanarak farklı kesitteki klemensleri köprüleyebilirsiniz. Bu köprüler farklı serileri de köprüleyebilir: Örneğin 16 mm2 vidalı bir klemensle 2.5 mm2 push-in klemensi
Etiket yuvası Phoenix Contact’ın çeşitli etiketlerini ve yazıcılarını desteklemektedir. İstenirse çok satırlı şerit etiketleme de yapılabilir
Kompakt kollu tip sigortalı klemensler geçiş klemensleriyle aynı şekle sahiptir ve kesintisiz etiketleme ve köprülemeyi desteklemektedir. Bitişik olmayan klemenslerin köprülenebilmesi sayesinde hızlı potansiyel dağıtımı yapmak kolaydır

PT SERİSİ TEK GİRİŞ TEK ÇIKIŞLI PUSH-IN BAĞLANTILI KLEMENSLER
PT SERİSİ YÜKSEK AKIM KLEMENSLERİ
PT SERİSİ TEK GİRİŞ ÇOK ÇIKIŞLI PUSH-IN BAĞLANTILI KLEMENSLER
PT SERİSİ ÇOK KATLI PUSH-IN BAĞLANTILI KLEMENSLER
PT SERİSİ PUSH-IN BAĞLANTILI TOPRAKLAMA KLEMENSLERİ

PT SERİSİ PUSH-IN BAĞLANTILI SİGORTALI KLEMENSLER
PT SERİSİ PUSH-IN BAĞLANTILI AYIRMA KLEMENSLERİ VE ÇOK İŞLEVLİ KLEMENSLER
PT SERİSİ PUSH-IN BAĞLANTILI SENSÖR AKTÜATÖR KLEMENSLERİ
PT SERİSİ MARŞALİNG KLEMENSLERİ

 

PT COMBI PUSH-IN BAĞLANTILI FİŞ-SOKETLİ KLEMENSLER
PUSH-IN BAĞLANTILI MİKRO VE MİNİ KLEMENSLER
PUSH-IN BAĞLANTILI VE HİBRİT ÖLÇME AYIRMA KLEMENSLERİ
PT SERİSİ AKSESUAR SEÇİM TABLOSU
PT SERİSİ PUSH-IN BAĞLANTILI TESİSAT KLEMENSLERİ

KLEMENS DURDURUCULARI
MONTAJ RAYLARI
MONTAJ RAYLARI İÇİN AKSESUARLAR
KABLO KROŞELERİ
OTOMAT RAYINA MONTE EDİLEBİLEN 1 FAZLI PRİZ

SIRA KLEMENSLER (12 KUTUPLU)
BUAT KLEMENSLERİ
BARA KLEMENSLERİ VE BARA MESNETLERİ EKRANLAMA KLEMENSLERİ
CLIPSAFE PASLANMAZ ÇELİK VE POLYESTER KUTULAR

Paslanmaz Çelik Ex Kutular
CLIPSAFE paslanmaz çelik Ex kutu ürün gamı endüstriyel ortamlarda ve proses endüstrisinde koruma için geniş seçenekler sunar. Standart ürün ölçüleri 1000 mm x 1000 mm x 300 mm’ye kadar olabilmektedir. Talep üzerine ATEX ve IECEx onaylı klemens kutuları da üretebilmekteyiz.

Polyester Ex Kutular
CLIPSAFE polyester Ex kutu ürün gamı Ex bölgelerdeki uygulamalarınızda geniş seçenekler sunar. Talep üzerine ATEX ve IECEx onaylı klemens kutuları da üretebilmekteyiz. Ürün tipleri için Kıraç Elektrik ile iletişime geçebilirsiniz

Polyester Kutular
CLIPSAFE polyester kutu ürün gamı endüstriyel ortamlar ve proses endüstrisinde Ex olmayan bölgeler için uygundur. Talep üzerine panolar klemens kutusu veya kontrol kutusu olacak şekilde donatılabilir.

THERMOMARK PRIME
Etiketleme yazılımı doğrudan cihazın içine gömülmüştür ve dokunmatik ekran üzerin- den kullanılabilir. Bu sayede bilgisayar ihtiyacı ortadan kalkar. THERMOMARK CARD’ın basabildiği yüzlerce etiket çeşidi (UCT-… ve US-… taba- kalar) bu cihazla da yazılabilmektedir. Güçlü bataryası 500 tabaka UCT etiket yazabilecek kapasitededir.

THERMOFOX
Genişliği 24 mm’ye varan etiketler üzerine baskı yapabilen bu el tipi yazıcı ile cihaz ve kablo etiketlerinin yanı sıra klemens etiketleri ve daralan makaronlar da yazdırılabilmektedir. Kalem pille, aküyle ya da güç kaynağına bağla- narak çalıştırılabilen bu ha f ve küçük cihaz, 20 projeyi hafızasında saklayabilmekte ve istenirse USB üzerinden bilgisayara bağlanabilmektedir. Cihazın 8 metreye varan uzunluktaki kartuşları etiket ve ribbonu bir arada bulundururlar.

KLEMENS ETİKETLERİ
PHOENIX CONTACT RAY KLEMENSLERİ İÇİN ETİKETLER
46 DİĞER ÜRETİCİLERİN KLEMENSLERİNE UYGUN ETİKETLER
COMBICON BASKILI DEVRE KLEMENSLERİNE UYGUN ETİKETLER
PHOENIX CONTACT KLEMENS ETİKETLERİ SEÇİM TABLOSU

KLEMENS GRUP ETİKET TAŞIYICILARI
KABLO ETİKETLERİ
ŞEFFAF ETİKET KILIFLARI
ŞEFFAF ETİKET KILIFLARI VE GRUP ETİKET TAŞIYICILAR İÇİN ETİKETLER
UÇTAN GEÇMELİ TİP KABLO ETİKETLERİ
HALKA ŞEKLİNDE KABLO ETİKETLERİ (KAPALI TİP)
ISIYLA DARALAN MAKARONLAR
ÜSTTEN GEÇMELİ KABLO ETİKETLERİ
KLİPS ŞEKLİNDE KABLO ETİKETLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI KABLO ETİKETLERİ
BAYRAK ETİKETLER
KABLO BAĞI İLE BAĞLANAN ETİKETLER
KABLO BAĞI İLE BAĞLANAN METAL ETİKETLER
TAŞIYICIYA MONTE EDİLEN KABLO ETİKETLERİ
TAŞIYICIYA MONTE EDİLEN PASLANMAZ ÇELİK KABLO ETİKETLERİ

KABLO GRUP ETİKET TAŞIYICILARI
PANO VE CİHAZ ETİKETLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI PANO ETİKETLERİ (İNCE)
KENDİNDEN YAPIŞKANLI ŞALTER ETİKETLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI EMNİYET ETİKETLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI PANO VE BUTON ETİKETLERİ (KALIN)
ÇİFT KATMANLI KENDİNDEN YAPIŞKANLI ETİKETLER (296×200 mm, BÖLMELENMEMİŞ)
ÇİFT KATMANLI KENDİNDEN YAPIŞKANLI ETİKETLER (BÖLMELENMİŞ)
ÇİFT KATMANLI KENDİNDEN YAPIŞKANLI BUTON ETİKETLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI METAL ETİKETLER
ETİKET ÇERÇEVELERİ (BUTON)
ETİKET ÇERÇEVELERİ (DİKDÖRTGEN)
KORUYUCU SAYDAM FOLYOLAR
MARKALAMA PROFİLLERİ
KENDİNDEN YAPIŞKANLI OLMAYAN PANO VE BUTON ETİKETLERİ KENDİNDEN YAPIŞKANLI OLMAYAN METAL ETİKETLER KENDİNDEN YAPIŞKANLI OLMAYAN CİHAZ ETİKETLERİ
BOŞ İKAZ ETİKETLERİ
BASKILI İKAZ, YASAK VE ZORUNLULUK İŞARETLERİ MIKNATISLI (MAGNET) ETİKETLER
DİĞER ETİKETLER

MARKALAMA CİHAZLARI VE AKSESUARLARI EL ALETLERİ
ELEKTRONİKÇİLER İÇİN EL ALETLERİ TORNAVİDALAR
KABLO KESKİLERİ
KABLO SOYMA VE SIYIRMA ALETLERİ SIKMA PENSELERİ
VDE ONAYLI (1000 V AC/1500 V DC) İZOLELİ EL ALETLERİ KABLO KANALI VE RAY KESME ALETLERİ
BOŞ ALET ÇANTALARI VE EL ALETİ SETLERİ
TEST VE ÖLÇME ALETLERİ
DİĞER EL ALETLERİ
OTOMATİK KABLO İŞLEME MAKİNALARI
KABLO UÇLARI
KABLO KANALLARI VE AKSESUARLARI KABLO BAĞLARI VE YAPIŞKANLI KROŞELER

TOPMARK LASER; plastik, alüminyum ve paslanmaz çelik üzerine lazer ışınları ile yazarak kalıcı bir etiketleme sağlayan bir yazıcıdır. Kullanımı son derece kolaydır ve lazer bilgisi gerektirmez.

TOPMARK LASER etiketlerini bizden baskılı olarak da alabilirsiniz. Baskılı etiket talepleriniz için Kıraç Elektrik ile irtibata geçiniz.

Aşağıda belirtilen etiket tipleri üzerine arzu ettiğiniz baskıyı yaptırabilirsiniz
* İsmi UC- ile başlayan tüm etiketler (baskı için BLUEMARK CLED kullanılır) * İsmi UCT- ile başlayan tüm etiketler (baskı için TOPMARK LASER kullanılır) * İsmi LS- ile başlayan tüm etiketler (baskı için TOPMARK LASER kullanılır)

Bu hizmeti İstanbul o simizden hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca bazı bayilerimiz de etiket yazım hizmeti vermektedir.

Bu sayede:
• Etiketlemede sayılarla sınırlanmazsınız, sembol ve har er de kullanabilirsiniz
• Yalnızca ihtiyacınız olan etiketi yazdırırsınız, kullanmayacağınız etikete para ödemezsiniz • Sadece klemens değil, kablo, pano ve cihaz etiketlerini de baskılı olarak alabilirsiniz
• Yazı tipini, yönünü, büyüklüğünü ve yerleşimini belirleyebilirsiniz
• Etiket baskısı BLUEMARK ya da TOPMARK LASER yazıcı ile yapıldığından etiketlemeniz yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olur

Baskılı etiket siparişi vermek için:
* Clip Project marking yazılımında hazırladığınız etiket dosyasını bize gönderin: Clip Project’i bilgisayarınıza kurun ve yaptıracağınız baskıyı tasarlayın. Kaydettiğiniz dosyayı Kıraç Elektrik satış ekibine mail atın. Mailinizde etiket rengini ve kopya sayısını belirtmeyi unutmayın.
* Ya da Excel dosyanızı gönderin: Baskı bilgilerini excel dosyası olarak satış temsilcinize veya satış destek bölümümüze gönderin (dosyayı ilk sütununda etiket metni, ikinci sütunda tekrar sayısı olacak şekilde hazırlayın).

 

THERMOMARK CARD VE THERMOMARK PRIME MAGAZİNLERİ
ELEKTRONİKÇİLER İÇİN EL ALETLERİ
TORNAVİDALAR
KABLO KESKİLERİ
KABLO SOYMA VE SIYIRMA ALETLERİ
SIKMA PENSELERİ
VDE ONAYLI (1000 V AC/1500 V DC) İZOLELİ EL ALETLERİ
KABLO KANALI VE RAY KESME ALETLERİ
BOŞ ALET ÇANTALARI VE EL ALETİ SETLERİ
TEST VE ÖLÇME ALETLERİ
DİĞER EL ALETLERİ

OTOMATİK KABLO İŞLEME MAKİNALARI
İZOLELİ YÜKSÜKLER
İZOLELİ ÇİFT GİRİŞLİ YÜKSÜKLER
İZOLESİZ PABUÇLAR
İZOLELİ PABUÇLAR
İZOLELİ ÇATAL PABUÇLAR
İZOLESİZ FASTON PABUÇLAR – DİŞİ
İZOLESİZ FASTON PABUÇLAR – ERKEK
İZOLELİ FASTON PABUÇLAR – DİŞİ

UV DAYANIMLI KABLO BAĞLARI [ISO 4895 (QUV-B 150 saat)]
PASLANMAZ ÇELİK KABLO BAĞLARI
KABLO BAĞI GERME ALETLERİ
KABLO KANALLARI VE AKSESUARLARI KABLO BAĞLARI VE YAPIŞKANLI KROŞELEİZOLELİ FASTON PABUÇLAR – ERKEK
İZOLELİ FASTON PABUÇLAR – ERKEK/DİŞİ
TAM İZOLELİ FASTON PABUÇLAR – DİŞİ
İZOLELİ EK MUFLAR
KABLO KANALLARI VE AKSESUARLARI
KANALLAR
KANAL KAPAKLARI
AKSESUARLAR
PLASTİK KABLO BAĞLARI
KABLO BAĞLARI VE YAPIŞKANLI KROŞELER

ELEKTRONİKÇİLER İÇİN EL ALETLERİ TORNAVİDALAR
KABLO KESKİLERİ
KABLO SOYMA VE SIYIRMA ALETLERİ SIKMA PENSELERİ
VDE ONAYLI (1000 V AC/1500 V DC) İZOLELİ EL ALETLERİ KABLO KANALI VE RAY KESME ALETLERİ
BOŞ ALET ÇANTALARI VE EL ALETİ SETLERİ
TEST VE ÖLÇME ALETLERİ
DİĞER EL ALETLERİ
OTOMATİK KABLO İŞLEME MAKİNALARI
KABLO UÇLARI

INTERFACE RÖLE
Röleler ve solid-state röle arayüzleri

INTERFACE GÜÇ KAYNAKLARI
Güç kaynakları, yedekleme modülleri, UPS çözümleri, DC-DC konvertörler

INTERFACE VARIOFACE KABLOLAMA
Sistem kablolama ve kablolama arayüzleri

INTERFACE ANALOG
Analog galvanik izolatörler

INTERFACE Ex
Ex bölge için galvanik izolatörler

INTERFACE İZLEME
Enerji analizörleri, kendinden akım trafolu analog çeviriciler, akım trafosu ile beraber kullanılan analog çeviriciler, izleme röleleri, zaman röleleri ve fonksiyon modülleri

Sadece bir dilim inceliğinde aşırı gerilim koruma

Sinyal ve ölçü devreleri için 3.5mm genişliğinde çözüm

TERMITRAB complete dünyanın en ince sinyal parafudr ailesidir.
Yeni ürü gamı sayesinde gereksinimlerinize göre ince tasarımlı, test edilebilen koruyucu fişli, durum göstergeli modellerin yanı sıra opsiyonel uzaktan izleme modülleri de seçilebilmektedir. En ince olan modeller sadece 3.5mm genişliğindedir.

Aşırı gerilim – Tam olarak nedir?

Aşırı gerilimler dik açıyla yükselen, ani ve darbe tipinde gerilim pikleridir ve transient olarak da bilinirler. Yıldırım darbeleri aşırı gerilimlerin
en çok bilinen nedenidir. Elektrik ekipmanları, enerji şebekesinde anahtarlamaların sebep olduğu yüzlerce transient nedeniyle sürekli stres altındadır. Bir elektrik motorunun kalkış akımı motor besleme hattında çok güçlü bir manyetik alan yaratır ve bitişik data kablolarında aşırı gerilim indüskiyonlarına sebep olur. Bu tip etkiler TRABTECH koruma cihazlarıyla başarılı şekilde ortadan kaldırılır. Aşırı gerilim koruması elektromanyetik uyumluluğun (EMC) bir alt alanıdır.

Aşırı gerilim – Etkileri nelerdir?

Aşırı gerilimin nedeni ne olursa olsun sonuçları aynıdır, cihazların hasar görmesi, sistem duruşları veya kontrolörlerin tümüyle devre dışı kalması. Bununla birlikte, arıza ve değişimlerden kaynaklanan maliyetlerin yanında ve üretim kayıpları tamir maliyetlerinden çok daha ağırdır. Özellikle sinyal devrelerindeki teknik gelişmeler ve minyatürleştirme, mikroelektronik komponent ve işlemcilerin işlevselliğini korumak için aşırı gerilim koruma gerektirir.

Aşırı gerilim – Doğru koruma nasıl oluşturulur?

Etkin aşırı gerilim koruması, potansiyel riskin değerlendirilmesi ve korunacak sistem içindeki tüm cihazların tanımlanmasıyla başlar. Koruma konsepti enerji hatları, data ve telekomünikasyon arabirimlerinin tümünü kapsar. Bir data ağı, üretim birimi veya bina tesisatındaki nihai cihazları kapsamlı ve etkin şekilde korumanın tek yolu budur. Koruma cihazlarında yüksek kaliteyi ve yenilikçi arestör teknolojisini bir araya getiren TRABTECH, elektrik mühendisliğinin her alanında sistem sürekliliği ve güvenliği sağlar.

T1+T2 (SINIF B+C) KOMBİNE İLETİCİLER

DATA HATLARI İÇİN KORUMA MODÜLLERİ

SİNYAL HATLARI İÇİN KORUMA MODÜLLERİ

FOTOVOLTAİK SİSTEMLER İÇİN KORUMA MODÜLLERİ

T2 (SINIF C) AŞIRI GERİLİM İLETİCİLERİ

DEVRE KESİCİLER

SEC SERİSİ (Güvenli Enerji Kontrolü)

T1 (SINIF B) YILDIRIM AKIM İLETİCİLERİ

Yeni kıvılcım aralığı
T1 teknolojisi yıldırım arestörü T1 arestörlerde yeni geliştirilen kıvılcım aralıkları izoledir ve art akımsız teknolojisi kullanılmıştır. Bu sisteminizdeki komponentlerin dayanımını arttırır.

Yıldırım Akımı ve Aşırı Gerilime Karşı Koruma
T1 yıldırım arestörleri ve T2 aşırı gerilim koruma cihazlarının koordineli kombinasyonu sayesinde güvenilir koruma ve minimum montaj işçiliği sağlar.

Sigorta entegreli T1 yıldırım arestörü
FLT-SEC-HYBRID… tek kutupta aşırı gerilim koruma ve sigortayı kombine eder. Ayrı bir arestör sigortası kullanılmadığından yer kazandırır ve montaj maliyetlerini düşürür.

Çok ince
Kanal başına 12.5 mm toplam genişlikle T2 aşırı gerilim koruma cihazları minimum hacimde mükemmel bir koruma sağlar. Paralel bağlantıda 315 A’e kadar sigortasız kullanılabilirler.

Özel Uygulamalar
Son derece kompakt tasarımda maksimum deşarj kapasitesi. Endüstri ve rüzgar santrallerinde kullanım için ideal T1 yıldırım arestörüdür.

Güçlü T3 Cihaz Koruması
Entegre sigortası sayesinde ayrı bir sigorta kullanılma gereğini ortadan kaldırır. Bu şekilde yer kazandırır ve planlamayı basitleştirir.

Devre kesiciler uzun kabloların olduğu sistemlerde bile güvenilir koruma sunar.

QUINT POWER SFB teknolojisi ile birlikte devre kesicilerdeki özel SFB tetikleme karakteristiği hata durumunda hızlı ve güvenilir kesme sağlar. Bu kombinasyon kısa devre ve aşırı yüke karşı maksimum koruma sağlar. *SFB = Selektif sigorta açtırma / Selektif kesme

Kolay Montaj – Taban elemanlarının ön kablolamasını yapabilir ve koruyucu şleri sahada takabilirsiniz. Devre kesiciler sisteminizdeki değişikliklere kolayca adapte olur. Yük değişirse ilgili koruyucu şi değiştirmek yeterlidir. Uygulamaya bağlı olarak çeşitli kesme yöntemleri, karakteristik eğriler ve nominal akımlar mevcuttur. Taban elemanlarının ön kablolamasını yapabilir ve koruyucu şleri sahada takabilirsiniz. Devre kesiciler sisteminizdeki değişikliklere kolayca adapte olur. Yük değişirse ilgili koruyucu şi değiştirmek yeterlidir. Uygulamaya bağlı olarak çeşitli kesme yöntemleri, karakteristik eğriler ve nominal akımlar mevcuttur.

Modüler genişleme – Devre kesicilerle sisteminizi çok kısa sürede geliştirin. Beslemeyi köprüleyebilir, uzaktan sinyal alabilir, hatta önemli bir kablaj maliyeti olmadan devre kesicilerin yardımcı beslemesini köprüleyebilirsiniz. Geçmeli gövde konseptinin yanında taban elemanlarının köprülenebilmesi montajı basitleştirir.

Çok kanallı elektronik devre kesici – CBM 
CBM çok kanallı elektronik devre kesiciler aşırı yük ve kısa devre akımlarına karşı hızlı, yer kazandıran ve güvenilir koruma sağlar. Push-in bağlantı teknolojisi hızlı ve aletsiz montaj sağlar. Erken uyarı sayesinde sistem hataları hızlı tespit edilir.Akım değerlerinin elektronik kilitlemesi ayarların yanlışlıkla değiştirilmesini önler.

Cihaz Devre Kesici Kartı Çok kanallı devre kesici kartları örnek olarak standart üretim makinelerinde veya kontrol ve proses teknolojisinde kullanılır. Merkezi potansiyel dağıtımı montajda harcanan süre ve emeği en aza indirger. Kartlar uygulamada çok yönlüdür, her birinde termik manyetik şalter bulunur.

Kilitleme
Yeni kilitleme mekanizması titreşimli ortamlarda güvenli bir duruş sağlar. Soketi taban elemanında sabit şekilde tutar. Kilitleme mekanizmasına hafif bir kuvvet uygulayarak soketler taban elemanından kolayca çıkarılabilir.

SFB açma karakteristiği
SFB tetikleme karakteristikli termik manyetik devre kesiciler uzun kabloların olduğu büyük sistemlerde bile maksimum aşırı akım koruması sunar.

Köprü
Standart seride yer alan eşsiz köprüleme sistemi ile devre kesiciler ihtiyacınıza uygun şekilde kolayca kombine edilebilir. Aynı tip potansiyeller hızlı ve güvenli şekilde bağlanabilir.

Çok kanallı elektronik devre kesici – CBM
Dört veya sekiz devre sadece 41 mm genişliklikteki komponent ile aşırı yük ve kısa devre akımlarına karşı korunur. 0.5 – 10 A arası ayarlanabilir nominal akım sayesinde stok maliyetleri azalırken sistem planlamasında esneklik artar.

Farklı bağlantı teknolojileri
Taban elemanları vida bağlantılı ya da hızlı push-in bağlantılı olarak temin edilir.

Devre kesici devre kartı – CBB
Çok kanallı devre kesici kartları 4, 8 veya 12 kanallı olarak mevcuttur. Kartlar uygulamada oldukça çok yönlüdür, her birine termik manyetik şalter veya elektronik devre kesici takılabilir.

SENSÖR AKTÜATÖR KONNEKTÖRLERİ / PLUSCON Circular
M8 ve M12 ölçülerinde farklı bağlantı seçeneklerinde ekranlı ve ekransız konnektörler

PLUSCON field / PLUSCON field
M8 ve M12 sensör / aktüatör kutuları ve kablolar

PLUSCON circular / PLUSCON circular
M23… M40 konnektörler

PLUSCON heavy modular
Modüller ve çerçeveler

PLUSCON field / PLUSCON field
M8 ve M12 sensör/aktüatör kabloları

PLUSCON field / PLUSCON field
Y-T dağıtıcılar ve panel geçiş çözümleri

QUICKON / PLUSCON heavy
Esnek güç dağıtımı için QUICKON konnektörleri

PLUSCON heavy
Sanayi tipi konnektörler Metal ve plastik muhafazalar

PLUSCON field / PLUSCON field
Valf konnektörleri ve kablolu çözümler

PLUSCON field / PLUSCON field
M12 güç konnektörleri, panel geçiş çözümleri, konnektörlü kablolar

SUNCLIX
Fotovoltaik çözümleri

PLUSCON data
Fieldbus ve ağ kablolama için konnektörler ve kablolar

PUR halogen-free – büyük yükler için Çok iyi kimyasal dayanım, yağ ve yağlayıcılara çok dayanıklı, aşınmalara mükemmel dayanım, çekme zincirde kullanıma uygun (>4 milyon), halojen içermez

PUR irradiated, kaynak kıvılcımına dayanıklı
Çok yüksek sıcaklık direnci, robotlarda kullanım için (>5 milyon), halojen içermez, sıçrayan kaynak kıvılcımına dayanıklı, UV ışınlarına dayanıklı

PVC – ortalama mekanik zorlanma
Soyulması çok kolay, iyi kimyasal dayanım, yağ ve yağlayıcılara dayanıklı, düşük aşınma.

PP – gıda endüstrisi için
Temizleme maddeleri ve dezenfektanlara mükemmel dayanım, açık renkli dış kılıf sayesinde kolay toz algılaması, halojen içermez, FDA uyumlu dış kılıf malzemesi

TPE-U çok esnek
Çok yüksek sıcaklık direnci, çekme zincir ve robotlarla kullanım için (> 10 milyon), halojen içermez, alev geciktirici, sıçrayan kaynak kıvılcımına dayanıklı, irradiated değil ve geri dönüştürülebilir.

PUR/PVC – büyük yükler için
Soyulması çok kolay, iyi kimyasal dayanım, yağ ve yağlayıcılara dayanıklı, düşük aşınma, çekme zincirde sınırlı ölçüde kullanılabilir.

PE-X – harici uygulamalar için
UV ve iklimsel koşullara dayanıklı, yağa son derece dayanıklı, düşük gaz yoğunluğu, halojen içermez.

RADOX® – demiryolu uygulamaları için
Demiryolu standartlarına uygun olarak alev geciktirici, yağ ve yağlayıcılara dayanıklı, düşük gaz yoğunluğu, düşük eğilme yarı çapı

M12 Push Pull Konnektörler
Geleneksel vidalı bağlantılar artık geride kaldı. Onun yerine sadece itilerek aletsiz olarak takılan bu konnektör özellikle dar alanlarda montaj esnasında önemli destek sunar

BASKILI DEVRE KLEMENSLERİ – Sabit bağlantılı çözümler ekranlı ve ekransız konnektörler

SMD MONTAJ İÇİN ÇÖZÜMLER – COMBICON control

SKEDD – Lehimsiz ve geçmeli bağlantı konnektörleri

COMBICON AKSESUARLAR

PANEL GEÇİŞ KLEMENSLERİ ve T-LOX

COMBICON HOUSING Endüstriyel elektronik ve yarı endüstriyel uygulamalar için elektronik boş kutular

LPC 6 Serisi Push in PCB Konnektörleri
10mm2 kadar güç 15 mm2’ye kadar sinyal kablolarını , alet kullanmadan, turunca mandalla Push in olarak kolay ve güvenli bir şekilde PCB’ye bağlayabilirsiniz.

LED UYGULAMALARI İÇİN KLEMENS VE KONNEKTÖRLER – LED sistemleri için çözümler

BASKILI DEVRE KONNEKTÖRLERİ – Geçmeli bağlantı çözümleri 3,81 – 5,08 – 7,62 pin aralığı

COMBICON COMPACT – Bina haberleşme sistemleri ve telekomünikasyon için PCB klemensleri ve konnektörleri

COMBICON POWER – Güç elektroniği için PCB klemensleri ve konnektörleri

Phoenix Contact PLC’ler performanslarına göre nanoLine ILC 1XX, AXC 1XXX, ILC 3XX, AXC 3XXX, RFC 4XX ve Soft PLC serilerinden oluşmaktadır. Her seviyede otomasyon çözümlerini kapsayacak şekilde belirlenmiş optimum yat/performansa sahip PLC’ lerle, dağıtılmış küçük uygulamalardan komple tesis otomasyonuna çözüm olacak şekilde tasarlanmıştır.

Tamamı ethernet altyapısına sahip PLC serileri ile I/O seviyesinden kontrol ve izleme seviyesine kadar her türlü otomasyon sistemlerine uygun çözümler mevcuttur.

PLC TEKNOLOJİLERİ – Nanoline akıllı röle, ILC 1xx, AXC1xxx serisi kompakt PLC’ler ILC 3xx ve RFC 4xx serisi yüksek performanslı PLC’ler

GİRİŞ ÇIKIŞ I/O MODÜLLERİ (IP20) Axioline F I/O sistemleri, INLINE I/O sistemleri,

GİRİŞ ÇIKIŞ I/O MODÜLLERİ (IP65) Axioline E I/O sistemleri, FLx I/O Sistemleri, AS-İ sistemleri, IP 65 I/O modülleri için aksesuarlar

EMNİYET ÇÖZÜMLERİ Emniyet röleleri, hız denetleyiciler, process safety ve kon güre edilebilir emniyet modülleri

ENDÜSTRİYEL ETHERNET Ethernet switchler, Yönetilebilir ethernet switchler, Ethernet güvenlik modülleri

KABLOSUZ ETHERNET HABERLEŞME – WLAN kablosuz modüller, Bluetooth modüller, Antenler ve aksesuarlar

HABERLEŞME ARAYÜZLERİ Protokol çeviriciler, Fiber optik dönüştürücüler, D-Sub konnektörler

KABLOSUZ SERİ HABERLEŞME Trusted wireless modülleri, Antenler ve aksesuarlar

PLC YAZILIMLARI IEC 61131 standartlarına uygun PLC programlama yazılımı (PC Worx 6.x), OPC server yazılımı

SCADA YAZILIMLARI – SCADA yazılımları (VISU+ 2.x), WEB izleme yazılımı (Web Visit)

OPERATÖR PANELLER (HMI) TP serisi dokunmatik paneller, Marine tipi dokunmatik paneller

ENDÜSTRİYEL PC’ler – Basicline, Designline, Valueline serisi endüstriyel PC’ler

ENDÜSTRİ ÇÖZÜMLERİ – FVGS – Fotovoltaik Çözümleri Su / Atık Su Çözümleri

Kompakt PLC Sistemi

ILC 1XX serisi PLC sistemi bu çözümün kalbidir. Bu PLC’leri birbirleriyle mükemmel çalışmak üzere tasarlanmış Easy Automation sisteminin komponentleriyle kombine edebilirsiniz. Çok çeşitli I/O modülüne ek olarak, ücretsiz yazılımlar ve dokunmatik operatör paneller, modemler, ağ komponentleri ve fonksiyonel güvenlik modülleri mevcuttur.

PLC’ler
Tüm proseslerin optimum kontrolü için Phoenix Contact merkezi ve uzak olarak kullanılabilen programlanabilir lojik kontrolörler sunmaktadır. Nanoline akıllı röle modülü temel uygulamaları kontrol eder.

Kompakt PLC sistemlerimiz otomasyonu basit uygulamalara entegre eder. AXC1050, AXC3050 ve ILC 3XX serisi PLC’ler entegre PROFINET işlevselliği sunar. RCF 4XX serisi PLC’ler maksimum performans gereken tüm uygulamalarda kullanılabilir.

PLC ve Haberleşme Protokolleri
PLC, PC ve I/O modülleriniz artık PROFINET, PROFIBUS veya MODBUS protokolleri ile haberleşebilecektir.

Yazılım
Yazılımlarımız otomasyon çözümlerinizin her aşamasında planlamadan programlamaya- görselleştirmeden sistem servisine kadar size yol gösterir. Yazılım için ücretsiz Fonksiyon Blok kütüphane desteği mevcuttur.

Phoenix Contact’ın yeni RFC 460R PN 3TX yüksek performanslı kontrolörü ile Pro net için bir redundant kontrol sistemi oluşturmak mümkündür. Redundant çalışan bu sistem ile tünel veya havaalanlarında tehlike durumunda sistemlerin durmasını önlemek mümkün hale gelir. İki RFC 460R Pro net kontrolörü ile bir fail-safe otomasyon sistemi oluşturmak mümkündür. Bir kontrolör süreci kontrol eder ve yönetirken, olası bir arıza durumunda ikinci kontrolör alt ve üst seviyelerdeki süreçleri gerçekleştirmek için kesintisiz çalışır. Redundant sistemin kurulumu oldukça kolaydır: Kullanıcı sadece bir ber optik senkronizasyon kablosu aracılığıyla iki kontrolörü birbirine bağlar ve iki kontrolörden birini programlar. İkinci PLC, AutoSync teknolojisi ile otomatik olarak başlatıldıktan sonra tüm fonksiyonlar otomatik olarak yapılandırılır. Her iki kontrolör de kesintisiz olarak birbirine senkron olur.

Redundant sistem özellikleri

• Pro net standartları sayesinde optimum cihaz entegrasyonu
• Fiber optik senkronizasyon kablosu ile kontrolörler arası 80 km’ye kadar çıkabilir, sökülüp-takılabilir SFP modülü ile düşük maliyet seçeneği • Hataları ayıklama ve diyagnostik için yüksek çözünürlüklü ekran
• Redundant OPC server ile kesintisiz Scada haberleşmesi.